Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
210 2282544 & 210 2282644
info@arsi.gr
H πολυεπίπεδη προσέγγιση είναι μια πολυδιάστατη και συνδυαστική θεώρηση της ψυχοπαθολογίας η οποία καθοδηγεί την εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε περιστατικού στο Κέντρο ΑΡΣΗ τόσο σε επίπεδο διάγνωσης όσο και σε επίπεδο παρέμβασης. Για να ενημερωθείτε συνοπτικά σχετικά με τις βασικές αρχές της πολυεπίπεδης προσέγγισης, κλικ εδώ.
Πολυεπίπεδη παρέμβαση για τη ΔΕΠ-Υ
Στην περίπτωση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ), η παρέμβαση αποτελεί μια προσπάθεια αποτελεσματικής διαχείρισης αυτής της χρόνιας νευροαναπτυξιακής διαταραχής με στόχο τη διατήρηση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων στη διάρκεια του χρόνου, καθώς και τη γενίκευσή τους σε όλα τα πλαίσια στα οποία κινείται το άτομο. Η προσέγγιση αυτή δεν στοχεύει μόνο στη βραχυπρόθεσμη εξάλειψη των δυσλειτουργικών μορφών συμπεριφοράς και στον προσωρινό έλεγχο των συμπτωμάτων της ΔΕΠ-Υ αλλά και στην απόκτηση και εφαρμογή δεξιοτήτων οι οποίες θα διευκολύνουν το παιδί στη μακροχρόνια προσαρμογή του στο περιβάλλον και στη βελτίωση της λειτουργικότητάς του σε όλους τους τομείς της ζωής του.
Η πολυεπίπεδη προσέγγιση στην περίπτωση της ΔΕΠ-Υ επικεντρώνεται σε τρεις άξονες:
α) στο παιδί
β) στους γονείς
γ) στο σχολείο
Εάν θέλετε να κατεβάσετε ένα συνοπτικό φυλλάδιο με πληροφορίες για τη ΔΕΠ-Υ, κλικ εδώ.
Εάν θέλετε να διαβάσετε άρθρα των συνεργατών του Κέντρου για τη ΔΕΠ-Υ, κλικ εδώ.
Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε μία βιντεοσκοπημένη διάλεξη σχετικά με τη διαχείριση της ΔΕΠ-Υ στα πλαίσια της οικογένειας, κλικ εδώ.
Εάν θέλετε να διαβάσετε ένα κείμενο της Κατερίνας Μανιαδάκη στο οποίο περιγράφονται συνοπτικά τα βασικά χαρακτηριστικά της ΔΕΠ-Υ, κλικ εδώ.
Για γενικές πληροφορίες σχετικά με τη ΔΕΠ-Υ, κλικ εδώ.
Για πληροφορίες σχετικά με την πρώιμη παρέμβαση για τη ΔΕΠ-Υ, κλικ εδώ.
Για πληροφορίες σχετικά με την πολυεπίπεδη θεραπευτική παρέμβαση για τη ΔΕΠ-Υ στους εφήβους, κλικ εδώ.
Για πληροφορίες σχετικά με ένα ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ΔΕΠ-Υ σε φοιτητές, κλικ εδώ.
Για πληροφορίες σχετικά με τα ομαδικά μας προγράμματα στα οποία μπορούν να ενταχθούν παιδιά και έφηβοι με ΔΕΠ-Υ, κλικ εδώ.
Για πληροφορίες σχετικά με τα βιβλία των Κάκουρου και Μανιαδάκη για τη ΔΕΠ-Υ, κλικ εδώ.
Πολυεπίπεδη παρέμβαση για τη ΔΑΦ
Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) είναι μια χρόνια νευροαναπτυξιακή διαταραχή. Παρά τις διατομικές διαφορές στη συμπτωματολογία και στη βαρύτητα, δεν παύει να είναι μια διάχυτη διαταραχή η οποία επηρεάζει πολλούς τομείς της ανάπτυξης του παιδιού. Όπως πολυεπίπεδη είναι η έκφραση της συμπτωματολογίας της ΔΑΦ και οι ανάγκες του παιδιού, πολυεπίπεδη πρέπει να είναι και η παρέμβαση που στοχεύει στην αποκατάσταση των δυσκολιών του παιδιού.
Η πολυεπίπεδη προσέγγιση στην περίπτωση της ΔΑΦ επικεντρώνεται επίσης σε τρεις άξονες:
α) στο παιδί
β) στους γονείς
γ) στο σχολείο
Για γενικές πληροφορίες σχετικά με τη ΔΑΦ, κλικ εδώ.
Για πληροφορίες σχετικά με την πρώιμη παρέμβαση για τη ΔΑΦ, κλικ εδώ.
Για πληροφορίες σχετικά με την πολυεπίπεδη θεραπευτική παρέμβαση για τη ΔΑΦ στους εφήβους, κλικ εδώ.
Για πληροφορίες σχετικά με ειδικά θεραπευτικά προγράμματα που προσφέρουν εξειδικευμένοι θεραπευτές του Κέντρου για τη ΔΑΦ, κλικ εδώ.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα ομαδικά μας προγράμματα, στα οποία μπορούν να ενταχθούν παιδιά με ΔΑΦ, κλικ εδώ.
Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.
Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.
Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.
Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.
Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα: Κλικ εδώ.
α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων
β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων.
Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,
καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά Ανηλίκων. Κλικ εδώ.
Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.