Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
210 2282544 & 210 2282644
info@arsi.gr
Ενώ η ΔΕΠ-Υ στην παιδική ηλικία έχει μελετηθεί εκτενώς, μειωμένη βαρύτητα έχει δοθεί στην ενήλικη ζωή. Μια υπο-ομάδα ενηλίκων με ΔΕΠ-Υ με ιδιαίτερες ανάγκες αποτελούν οι φοιτητές. Οι φοιτητές με ΔΕΠ-Υ, με την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, χάνουν ξαφνικά το υποστηρικτικό εκπαιδευτικό πλαίσιο που υπήρχε στη προηγούμενη σχολική τους ζωή και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε νέες, αυξημένες απαιτήσεις.
Μερικές από τις βασικές επιπτώσεις της ΔΕΠ-Υ στη φοιτητική ζωή είναι:
Οι φοιτητές με ΔΕΠ-Υ δυσκολεύονται στη μελέτη και σε όποια εργασία απαιτεί παρατεταμένη συγκέντρωση της προσοχής, στη διαχείριση της καθημερινότητας και σε λειτουργίες αυτοφροντίδας. Συχνά, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις ερωτικές και κοινωνικές σχέσεις και παρασύρονται εύκολα σε διαφόρων ειδών εξαρτήσεις (βιντεοπαιχνίδια, σερφάρισμα στο ίντερνετ, ουσίες). Ο φοιτητής χρειάζεται να οργανώνει τη ζωή του πολύ διαφορετικά, ειδικά αν είναι μακριά από την οικογένειά του. Επιπλέον, πρέπει να ελέγχει τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του έτσι ώστε να ανταπεξέρχεται στις νέες υποχρεώσεις και ελευθερίες που του παρέχονται. Τα ελλείμματα στη μνήμη, την οργάνωση, τον προγραμματισμό, την κινητοποίηση και τον συναισθηματικό αυτοέλεγχο δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργικότητα σε όλους αυτούς τους τομείς.
Για τους παραπάνω λόγους, προτείνεται ένα ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ΔΕΠ-Υ για φοιτητές με εφαρμογές της γνωσιακής–συμπεριφοριστικής προσέγγισης. Βασικά συστατικά αυτού του προγράμματος αποτελούν τα εξής:
Για γενικές πληροφορίες σχετικά με τη ΔΕΠ-Υ, κλικ εδώ.
Για πληροφορίες σχετικά με βιβλία για τη ΔΕΠ-Υ, κλικ εδώ.
Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.
Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.
Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.
Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.
Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα: Κλικ εδώ.
α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων
β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων.
Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,
καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά Ανηλίκων. Κλικ εδώ.
Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.