Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

Ψυχικές διαταραχές


 Οι ψυχικές διαταραχές αποτελούν μια ομάδα διαταραχών που επηρεάζουν το συναίσθημα, τη συμπεριφορά και τη γενικότερη λειτουργικότητα, ψυχική ευεξία και ποιότητα ζωής του ατόμου. Συχνά στη βάση τους υπάρχουν δυσλειτουργικοί μηχανισμοί ερμηνείας των γεγονότων και διαστρεβλωμένες αντιλήψεις που δυσκολεύουν το άτομο να εκτιμήσει και να αξιολογήσει ρεαλιστικά όσα του συμβαίνουν.

 

Η πλέον αποτελεσματική ψυχοθεραπευτική παρέμβαση των ψυχικών διαταραχών αυτού του τύπου είναι η γνωσιακή-συμπεριφοριστική παρέμβαση η οποία διευκολύνει το άτομο να αντικαταστήσει τις δυσλειτουργικές με λειτουργικές αντιλήψεις, να υιοθετήσει πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς ερμηνείας των γεγονότων, να εφοδιαστεί με δεξιότητες και να υιοθετήσει κατάλληλες μορφές συμπεριφοράς ώστε να αποκαταστήσει το επίπεδο της ψυχικής του ισορροπίας, της συναισθηματικής του ευεξίας και της συνολικής του λειτουργικότητας.

 

 Για πληροφορίες σχετικά με την ψυχοθεραπεία στο Κέντρο μας, κλικ εδώ.

Για πληροφορίες σχετικά με ειδικότερα θέματα ψυχοθεραπείας παιδιών, κλικ εδώ, εφήβων, κλικ εδώ και ενηλίκων, κλικ εδώ.

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.