Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

ΨυχοθεραπείαΠοιοι άνθρωποι χρειάζονται ψυχοθεραπεία;

Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται οι βασικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να αναζητήσει τη βοήθεια ενός ψυχολόγου για ψυχοθεραπεία, τόσο στην περίπτωση ψυχολογικών δυσκολιών όσο και στην περίπτωση επιθυμίας για βελτίωση της αυτογνωσίας και της ψυχικής ευεξίας.

Περισσότερα


H ψυχοθεραπευτική σχέση στα πλαίσια της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας

Στην ενότητα αυτή περιγράφεται η μοναδικότητα της ψυχοθεραπευτικής σχέσης και ο τρόπος που λειτουργεί στα πλαίσια της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας.

Περισσότερα


Οι μέθοδοι ψυχοθεραπείας

Στην ενότητα αυτή θα βρείτε πληροφορίες για τις βασικές ψυχοθεραπευτικές μεθόδους που εφαρμόζονται στον χώρο μας.

Περισσότερα


Τα χαρακτηριστικά του καλού ψυχοθεραπευτή

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να βρείτε μία σύντομη παρουσίαση εκείνων των στοιχείων που χαρακτηρίζουν έναν καλό και αποτελεσματικό ψυχοθεραπευτή.

Περισσότερα


  • 1
  • 2

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.