Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

ΕργοθεραπείαΠοια παιδιά χρειάζονται εργοθεραπεία;

Στην ενότητα αυτή ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με την επιστήμη της εργοθεραπείας και τις περιπτώσεις των δυσκολιών για τις οποίες προτείνεται εργοθεραπευτική παρέμβαση.

Περισσότερα


Τα ορόσημα της κινητικής ανάπτυξης

Στην ενότητα αυτή δίνονται τα βασικά ορόσημα της κινητικής ανάπτυξης και παρουσιάζονται οι αναπτυξιακά προσδοκώμενες δεξιότητες που αναμένεται να έχουν κατακτήσει τα παιδιά στον κινητικό τομέα μέχρι την ηλικία των 6 ετών.

Περισσότερα


Ανησυχητικές ενδείξεις

Στην ενότητα αυτή ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τις ανησυχητικές ενδείξεις στην κινητική και γενικότερη ανάπτυξη ενός παιδιού προσχολικής ηλικίας, οι οποίες θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους γονείς του στην αναζήτηση αξιολόγησης από κάποιον ειδικό.

Περισσότερα


Συχνότητα και διάρκεια συνεδριών

Στην ενότητα αυτή δίνονται πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια και τη συχνότητα των συνεδριών εργοθεραπείας καθώς και για το πλαίσιο συνεργασίας του εργοθεραπευτή με τους γονείς του παιδιού.

Περισσότερα


  • 1

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.