Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

Διαταραχές λόγου και ομιλίας


 

Οι διαταραχές λόγου και ομιλίας αποτελούν μία μεγάλη και ετερογενή ομάδα προβλημάτων τα οποία, συχνά, εκδηλώνονται στα πλαίσια κάποιας νευροαναπτυξιακής διαταραχής. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντική η συνολική αναπτυξιακή αξιολόγηση των παιδιών που καθυστερούν να μιλήσουν ή που δυσκολεύονται στην ομαλή ανάπτυξη του λόγου είτε σε επίπεδο φωνολογίας-άρθρωσης, είτε σε επίπεδο λεξιλογίου είτε σε μορφο-συντακτικό επίπεδο είτε σε επίπεδο λειτουργικής χρήσης του λόγου στα πλαίσια της επικοινωνίας.

 

Τα παιδιά δεν αργούν να μιλήσουν επειδή βαριούνται ούτε θα ξυπνήσουν μία μέρα "και θα τα πουν όλα μαζί". Η καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου πέρας των αναπτυξιακών ορόσημων είναι πιθανόν να αποτελεί ένδειξη κάποιου ευρύτερου προβλήματος και χρήζει, σε κάθε περίπτωση, έγκαιρης αναγνώρισης, αξιολόγησης και παρέμβασης.

 

Σε αντίθετη περίπτωση, χάνεται πολύτιμος χρόνος για την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων λόγου και ομιλίας, δυσχεραίνεται η επικοινωνία του παιδιού με το περιβάλλον, επηρεάζονται η αυτοεκτίμηση και οι κοινωνικές του δεξιότητες και αυξάνεται δραματικά η πιθανότητα εκδήλωσης μαθησιακών δυσκολιών στο δημοτικό σχολείο. 

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.