Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

Γιατί ΑΡΣΗ;

 Για ποιον λόγο να επιλέξετε το Κέντρο ΑΡΣΗ και να εμπιστευτείτε το παιδί ή τον εαυτό σας στους θεραπευτές που το στελεχώνουν;

 

  • Επειδή στην ΑΡΣΗ υιοθετούμε αποκλειστικά διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις οι οποίες είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες (evidence based).

 

  • Επειδή στην ΑΡΣΗ ακολουθούμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους αξιολόγησης, διάγνωσης και αντιμετώπισης των αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών. Οι τεχνικές αυτές αντλούν τις βασικές τους αρχές από τη γνωσιακή - συμπεριφορική θεωρία (cognitive – behavior theory), στηρίζονται στην πολυεπίπεδη προσέγγιση των προβλημάτων (multi-level approach) και είναι προσανατολισμένες στην επιτυχία (success oriented).

 

  • Επειδή στην ΑΡΣΗ τίποτα δεν αφήνεται στο τυχαίο. Γι΄ αυτό, ο κάθε επιστημονικός μας συνεργάτης απαιτείται να έχει υψηλού επιπέδου επιστημονική γνώση και εξειδίκευση στον τομέα όπου δραστηριοποιείται. Επίσης, στα πλαίσια κάθε θεραπευτικού προγράμματος θα πρέπει πάντα να μπορεί να αιτιολογήσει τους στόχους της κάθε προσπάθειάς του.

 

  • Επειδή στην ΑΡΣΗ τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς θέλουμε να γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουμε και γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε. Για τον λόγο αυτό, συχνά καλούμε τους γονείς να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το παιδί τους.

 

  • Επειδή στην ΑΡΣΗ θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα τη διεύρυνση του θεραπευτικού πλαισίου. Για τον λόγο αυτό, επιδιώκουμε συστηματικά την ενημέρωση των γονιών για τον τρόπο χειρισμού των δυσκολιών του παιδιού και επιδιώκουμε τη συνεργασία με το σχολείο.

 

  • Επειδή στην ΑΡΣΗ μπορούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες οι οποίες εξασφαλίζουν στα παιδιά το υψηλό κίνητρο που απαιτείται για τη συμμετοχή τους στα θεραπευτικά μας προγράμματα.

 

  • Επειδή στην ΑΡΣΗ, μετά από τριάντα περίπου χρόνια εμπειρίας, δεν έχουμε πιστέψει πως τα έχουμε μάθει όλα. Για τον λόγο αυτό ενημερωνόμαστε καθημερινά για όλες τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις στον χώρο της ψυχοπαθολογίας.

 

  • Επειδή στην ΑΡΣΗ έχουμε καταφέρει να συμβάλουμε όχι απλά στην αξιοποίηση της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης αλλά και στην προαγωγή της μέσα από το ερευνητικό και συγγραφικό μας έργο, το οποίο έχει συντελέσει επίσης στην εκπαίδευση πολλών συναδέλφων μας στην Ελλάδα και διεθνώς.

 

  • Επειδή η ερευνητική επιστημονική δραστηριότητα του κέντρου ΑΡΣΗ χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης με πλήθος δημοσιεύσεων, διαλέξεων και ερευνητικών παρουσιάσεων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.