Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

Στον χώρο αναμονής

 Η πρώτη επαφή των παιδιών με τον χώρο μας

 

Τα παιδιά και οι γονείς, με την είσοδό τους στο κέντρο «AΡΣΗ», καλωσορίζονται από την παιδαγωγό του κέντρου στον χώρο αναμονής. Εδώ, είναι και ο χώρος δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών. Στον χώρο αυτό, τα παιδιά δεν περιμένουν απλώς τη σειρά τους για συμμετοχή στα ειδικά προγράμματα του Κέντρου αλλά έχουν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο της αναμονής.

 

Μέσα από πληθώρα παιχνιδιών και δράσεων, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτό με το οποίο προτιμούν να ασχοληθούν. Ανάμεσα σε διαφόρων ειδών συμβολικά και αισθητηριακά παιχνίδια και ερεθίσματα, επιτραπέζια, παζλ, χειροτεχνίες και κατασκευές με ποικίλα υλικά, πλαστελίνες, καθώς και μέσω διαφορετικών τρόπων προσέγγισης της ζωγραφικής, τα παιδιά μεταφέρονται στον κόσμο του παιχνιδιού. Η αφήγηση παραμυθιού, τα παιχνίδια ρόλων και οι δραματοποιήσεις ιστοριών αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ενασχόλησης των παιδιών. Το παιχνίδι φυσικά δεν περιορίζεται στα συγκεκριμένα ερεθίσματα. Τα παιδιά, με την προσέγγιση της παιδαγωγού, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να προτείνουν δικά τους παιχνίδια και ιδέες με οδηγό την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

 

Στον χώρο αναμονής, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να παίξουν τόσο με συνομηλίκους τους όσο και με παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Το κάθε παιχνίδι που προτείνεται ανταποκρίνεται στο αναπτυξιακό επίπεδο κάθε παιδιού καθώς και στις δυνατότητες και τις ανάγκες του. Το κάθε παιχνίδι μπορεί να διαμορφωθεί και να προσαρμοστεί ανάλογα. Η προσέγγιση προς το κάθε παιδί είναι εξατομικευμένη, στηριζόμενη στις ατομικές διαφορές και ανάγκες του κάθε παιδιού, μέσα σε ένα περιβάλλον ενσυναίσθησης.

  

Τα παιδιά, μέσω του παιχνιδιού, προσπαθούν να πλησιάσουν τον κόσμο δρώντας και αλληλεπιδρώντας στις διάφορες καταστάσεις και ερεθίσματα που συναντούν. Μέσα από τον κόσμο του παιχνιδιού, μας δίνετε η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε, να πειραματιστούμε, να ανακαλύψουμε, να εξερευνήσουμε, να δοκιμάσουμε, να σκεφτούμε, να ακολουθήσουμε κανόνες, να προτείνουμε τις ιδέες μας, να εκφραστούμε, να κάνουμε λάθη, να προσπαθήσουμε, να παίξουμε, να γελάσουμε, να μεταφερθούμε σε κόσμους ονειρικούς, να συντηρηθεί και να ενισχυθεί η φαντασία, η κριτική σκέψη και η δημιουργικότητα και να κατακτήσουμε νέες γνώσεις.

 

Όλα τα παραπάνω καθοδηγούν τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στον χώρο αναμονής του Κέντρου ΑΡΣΗ, όσο περιμένουν την έναρξη των θεραπευτικών προγραμμάτων τους και όσο οι γονείς τους συνεργάζονται με τους θεραπευτές τους.

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.