Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

Είπαν για μάς

Ο καλύτερος τρόπος να διαμορφώσετε μια πρώτη άποψη για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στο Κέντρο μας είναι είναι να διαβάσετε τι είπαν μερικοί από τους λήπτες των υπηρεσιών μας, τόσο γονείς όσο και .... παιδιά που μεγάλωσαν, για το Κέντρο μας και τους θεραπευτές του.

 

Το Kέντρο "ΑΡΣΗ" ήρθε στις ζωές μας περίπου πριν από ένα χρόνο. Όπως οι περισσότεροι γονείς με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, δεν πήγαμε με μεγάλη χαρά. Η κόρη μας ήταν σχεδόν 2 χρονών, δεν μίλαγε, δεν είχε βλεμματικη επαφή, δεν έδειχνε και δεν έπαιζε με παιχνίδια όπως τα παιδάκια της ηλικίας της. Όμως, η κυρία Μανιαδακη, μετά τη συνεδρία με την κόρη μας (τότε 20 μηνών), μας μίλησε ήρεμα, ανοιχτά και ανθρώπινα. Ξεκινήσαμε όλοι μαζί, γονείς και θεραπευτές, ένα ταξίδι που ο προορισμός είναι να βοηθήσουμε την Ειρήνη μας. Θέλω να τονίσω ότι πέρα από τις συνεδρίες που έκανε η μικρή σε εβδομαδιαία βάση, κάναμε κι εμείς σαν γονείς τις συνεδρίες μας, ώστε να δώσουμε όσο περισσότερη βοήθεια και στήριξη στο παιδί μας. Και σήμερα, ένα χρόνο μετά, με την εξαιρετική δουλειά των θεραπευτών, η Ειρήνη μας μιλάει αρκετά καλά και καθαρά, εκφράζει τα συναισθήματά της, μας κοιτάει στα μάτια, μας δείχνει τι θέλει και συνεχίζει το υπέροχο ταξίδι της για να κατακτήσει τους στόχους μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις κυρίες Γιαννούλα, Μαλβινα και Παναγιώτα, που πλέον είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μπορώ να πω και της οικογένειάς μας. Τη Μαρίνα για την άψογη εξυπηρέτηση και συμπεριφορά απέναντί μας. Σας ευχαριστώ για την υπέροχη δουλειά που κάνετε, για τον χρόνο που αφιερώνετε στη μικρή μας και εκτός συνεδρίας η καθεμία σας με τον τρόπο της. Για μας είστε οι καλύτερες θεραπευτριες!

Ιωάννα και Γιώργος, Αθήνα 

 

Έπεσα τυχαία στην ιστοσελίδα σας και είδα σε φωτογραφία τον κ. Κάκουρο. Πριν από καμία 25αριά χρόνια είχα πάει στο Κέντρο ΑΡΣΗ επειδή όταν ήμουν πιτσιρικάς πίστευαν από το σχολειό ότι είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και γι αυτό δεν παίρνω τα γράμματα κτλ κτλ… (εποχές χαλκού τότε για την Ελληνική παιδεία) και μου είχε δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στο περιβάλλον μου εκείνη την εποχή, αλλά τελικά είχα δυσλεξία. … Σε μια από της συνεδρίες, τον ρώτησα εάν μπορούσα να γίνω ψυχολόγος σαν αυτόν. Και μου απάντησε αμέσως ότι αυτή ήταν μια θαυμάσια ιδέα να ασχοληθώ με τη συγκεκριμένη επιστήμη και ότι θα μου πήγαινε πολύ. Μετά από χρόνια, τα κατάφερα να σπουδάσω ψυχολογία και να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά σε αυτό το χώρο όπου και συνεχίζω μέχρι σήμερα και είμαι ευτυχισμένος γι' αυτό. Ο κύριος Κάκουρος ήταν η πηγή έμπνευσης και το πρότυπο για μένα. Με βοήθησε να καταλάβω με τι θα ήθελα να ασχοληθώ από τόσο νεαρή ηλικία και γι' αυτό ακόμα τον μνημονεύω. Μετά από τόσα χρόνια, πιθανόν να μην με θυμάται αλλά τον θυμάμαι εγώ και αυτό έχει σημασία. Τον ευχαριστώ πολύ.

Κυριάκος, 2019

 

Πριν αρκετά χρόνια περίπου, το 2004, ήρθα με τον γιό μου σε σας με τη διάγνωση της ΔΕΠ-Υ. Τον ανέλαβε ο κύριος Βαγγέλης. Ερχόμαστε για 4 χρόνια περίπου. Tα χρόνια λοιπόν πέρασαν και ο Γιώργος έδωσε πανελλαδικές μαζί με όλα τα παιδιά και χωρίς να χρησιμοποιήσει το ειδικό χαρτί από το ΚΕΔΔΥ, το αποτέλεσμα….; 18.5. Βαθμός υψηλότατος για τα φετινά δεδομένα. Είναι πλέον φοιτητής στο Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Ένα μεγάλο κομμάτι φυσικά της επιτυχίας του κατέχει και το Κέντρο σας. Γι΄ αυτό, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να ευχηθώ να συνεχίσετε το σημαντικό σας έργο.

 Αγγελική Α., Γλυφάδα

 

Όταν ένα παιδί είναι εκ των προτέρων "καταδικασμένο να αποτύχει", ζώντας και υπάρχοντας μέσα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν έχει προβλέψει "την ύπαρξή του", υπάρχουν κάποιοι ΚΑΛΟΙ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ή ROBINHOODS, οι οποίοι δίνουν σκοπό ύπαρξης σε αυτό το παιδί. Αποτελούν τον στυλοβάτη του, τον οδηγό του στον δύσκολο ανήφορο, τον ακάματο συμβουλάτορα, τον απόλυτο βοηθό. Αυτό υπήρξε για τον γιο μου το Κέντρο ΑΡΣΗ. 

Γι' αυτό λοιπόν, ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ κι αστείρευτη ευγνωμοσύνη προς αυτούς τους ΙΠΠΟΤΕΣ του σήμερα...

Νανά, Β., Ν. Ηράκλειο

 

Με την ΑΡΣΗ, η ζωή μας πήγε παρακάτω, έγινε καλύτερη και σίγουρα πιο οργανωμένη. Πρώτα του παιδιού μας, μετά εμάς ως γονέων, και τώρα του δεύτερου παιδιού μας... Η ΑΡΣΗ μας έμαθε και μας μαθαίνει πώς μέσα από ένα πρόβλημα να προσπαθούμε και να προχωράμε, έστω και αν κουραζόμαστε περισσότερο, ξεπερνώντας κάποιες φορές τις προσδοκίες μας. Όσα και να γράψω, δεν είναι αρκετά….

Αγγελική και Νίκος Γ., Κεφαλλονιά

 

Οι γονείς μου απευθύνθηκαν στο Κέντρο ΑΡΣΗ για μένα όταν ήμουν 15 χρονών για να με βοηθήσουν να διαχειριστώ το υπερβολικό μου άγχος. Φεύγοντας από το Κέντρο, χαρακτηριστικά με θυμάμαι να στεναχωριέμαι που σταματάει αυτή η συνεργασία, όχι επειδή αισθανόμουν ότι χρειάζομαι κάτι παραπάνω αλλά γιατί εκεί πέρασα 3 χρόνια με ανθρώπους που σε μια κρίσιμη για μένα ηλικία και περίοδο, με βοήθησαν σημαντικά και ουσιαστικά. Σε ένα περιβάλλον τόσο ζεστό, με ανθρώπους που με υπομονή και αγάπη "αγκάλιασαν" από την πρώτη στιγμή όλες τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μου, δεν μπορώ παρά να νιώθω τυχερή! Μοιράστηκα στεναχώριες, χαρές, αποτυχίες και επιτυχίες της ζωής μου, ανακάλυψα πτυχές του εαυτού μου που δεν ήξερα ότι υπάρχουν και έκανα πράγματα που πριν δεν μπορούσα καν να φανταστώ. Αυτό που είμαι σήμερα και όσα έχω καταφέρει έως τώρα, σίγουρα τα οφείλω, σε ένα βαθμό τουλάχιστον, στους ανθρώπους του Κέντρου που με βοήθησαν και ήταν δίπλα μου. Σήμερα είμαι φοιτήτρια και ακολουθώ τα όνειρά μου.

Χριστίνα, Ο., 20 ετών, N. Φιλαδέλφεια

 

Οι δρόμοι μας με το Κέντρο ΑΡΣΗ συναντήθηκαν τυχαία όταν τα δίδυμα παιδιά μας ήταν μαθητές στη Β΄ δημοτικού και πορευτήκαμε μαζί —συνειδητά και καθόλου τυχαία όμως— μέχρι την εφηβεία τους… …δύο παιδιά με ΔΕΠ-Υ και ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Δύο θαυμάσια παιδιά που οι μαθησιακές τους δυσκολίες δεν τους απέτρεψαν από το να αγαπούν το σχολείο, να έχουν φίλους, να βάζουν στόχους και να τους επιτυγχάνουν. Ακόμα κι όταν οι επιδόσεις τους δεν ήταν αυτές που ήθελαν, δεν το έβαζαν κάτω. Πάλευαν και …τα κατάφεραν! Κατάφεραν και οι δύο ολοκληρώνοντας το Λύκειο να εισαχθούν στις σχολές της πρώτης τους προτίμησης. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας ο ένας και στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο στους Μηχανολόγους Μηχανικούς ο δεύτερος. Η επιτυχία είναι σίγουρα όλη δική τους. Την αυτοπεποίθηση όμως που τους διακατέχει, τον τρόπο να συγκεντρώνονται, να οργανώνουν το χρόνο και το διάβασμά τους και τη δύναμη να θέτουν υψηλούς προσωπικούς στόχους και να τους επιτυγχάνουν, τα κατέκτησαν σταδιακά με την ψυχοεκπαίδευση που δέχτηκαν από εσάς, την ομάδα των εξειδικευμένων επιστημόνων του Κέντρου ΑΡΣΗ. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους εσάς τους ανθρώπους της ΑΡΣΗΣ, για όσα κάνατε για εμάς. Σας εμπιστευτήκαμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, τα παιδιά μας, κι εσείς προσφέρατε απλόχερα τις γνώσεις, μία ζεστή αγκαλιά και φροντίδα …σε όλη την οικογένεια! Με πολλή αγάπη και βαθειά εκτίμηση για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρετε.

Βένη, Λ., Εκάλη

 

Η ομάδα της ΑΡΣΗΣ μας βοήθησε να αποδεχθούμε και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, όχι μόνο των παιδιών αλλά όλης της οικογένειας. Με την βοήθεια της συμβουλευτικής γονέων έμαθα να χειρίζομαι αποτελεσματικότερα τις δυσκολίες των παιδιών μου. Οι συνεργάτες του Κέντρου συνεργάζονταν στενά με τα σχολεία των παιδιών ώστε να θέτουμε τους ενδεδειγμένους στόχους με το εκπαιδευτικό προσωπικό και να τους βλέπουμε να ολοκληρώνονται. Τα παιδιά ερχόντουσαν με κέφι πάντα στην ζεστή ατμόσφαιρα της ΑΡΣΗΣ. Οι θετικές εμπειρίες που βιώσαμε, οι τεχνικές που μάθαμε ήταν πολύ σημαντικές. Το σπουδαιότερο όμως ήταν πως τα παιδιά γνώρισαν καλύτερα τον εαυτό τους και τον αγάπησαν. Χαίρομαι πολύ καθώς, πριν ακόμη τελειώσει το σχολείο, τα παιδιά λειτουργούν ήδη με αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία. Εκτός από το ότι έγιναν αριστούχοι μαθητές, έμαθαν να επικοινωνούν και να διαχειρίζονται τα προβλήματα που προκύπτουν και το κυριότερο: να τολμούν να εξερευνούν τις ιδέες, τα σχέδια και τις δυνατότητες που έχουν. Ευχαριστούμε πολύ!

Εύα, Ν., Α. Στέφανος

 

Η επαφή μου με το κέντρο ΑΡΣΗ και η σχέση μου με τους επιστήμονες που το στελεχώνουν ξεκίνησε από τη στιγμή που έγινα μαμά! Δεν τα γνώριζα όλα, όπως είναι φυσικό, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεσαι τα διάφορα στάδια τα οποία περνάει ένα παιδί καθώς μεγαλώνει! Όμως η πραγματική στιγμή που ένιωσα την ανάγκη της στήριξής τους ήταν όταν η μικρή μου κόρη, σε ηλικία 5 χρόνων, διαγνώστηκε με ΔΕΠ-Υ . Ήταν ένα πολύ ήσυχο παιδί με τη διαφορά ότι έκλαιγε στην παραμικρή δυσκολία και την ώρα που διαβάζαμε, εκείνη δεν συγκρατούσε αυτά που λέγαμε και έδειχνε ιδιαίτερα μειωμένη αυτοεκτίμηση. Η παρέμβαση της παιδοψυχολογου και της λογοθεραπεύτριας ήταν καθοριστική. Σήμερα η κόρη μου είναι ένα παιδί ανεξάρτητο, αυτόνομο, ξέρει να διαχειρίζεται το θέμα της και ανταποκρίνεται εξαιρετικά στο σχολείο της και στις δραστηριότητές της. Έχει μάθει να διεκδικεί αυτό που πραγματικά της αξίζει και είμαι πολύ περήφανη! Και μετά από όλα αυτά, ήρθε και η δική μου η σειρά..... Σε ηλικία 38 ετών, μετά από έντονη επαγγελματική πίεση, έπαθα ένα καρδιακό επεισόδιο. Διαγνώστηκα,μετά από σειρά εξετάσεων, με αγγειοσύσπαση στηθάγχη. Τα φάρμακα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Αποφάσισα λοιπόν πάλι να επισκεφθώ τους δικούς μου ανθρώπους!!! Αυτό που με ταλαιπωρούσε ήταν κρίσεις πανικού με γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και ψυχοσωματικά συμπτώματα, που ήταν στηθάγχη, πόνοι εμφράγματος και πολλά άλλα! Είχα χάσει τον κόσμο ολόκληρο, ένιωθα ότι πέθαινα.... Κατάφερα όμως, μαζί με αυτούς τους εξαιρετικούς επιστήμονες, να βρω τον εαυτό μου. Είμαι ευτυχισμένη. Το ανθρώπινο μήνυμά μου είναι να έχετε πίστη, θέληση και έμπιστοσυνη σε αυτή την πραγματικά υπέροχη, επιστημονική, ανθρώπινη ομάδα του κέντρου ΑΡΣΗ! Ευχαριστώ από την καρδιά μου! 

Βίκυ, Γ., Χαλκίδα

 

Αφού περιπλανηθήκαμε αρκετά για να βρούμε απάντηση στο σύνθετο πρόβλημα των μαθησιακών δυσκολιών του παιδιού μας, καθώς και των καθημερινών δυσκολιών σε θέματα συμπεριφοράς, καταλήξαμε μετά από παρότρυνση φίλων στην AΡΣΗ. Η διευθύντρια του Κέντρου είναι ένας άνθρωπος επιστημονικά άρτια καταρτισμένος, πάντα διαθέσιμη να απαντήσει στις απορίες μας, να ακούσει τους προβληματισμούς μας και τις όποιες ανησυχίες μας, όσο μικρές και αν είναι. Έδρασε στοχευμένα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά μας με πολύ εύστοχα τρικ και τεχνικές. Βοήθησε το παιδί μας να προχωρήσει μαθησιακά, αλλά κυρίως μας βοήθησε στη καθημερινή σχέση μας με το παιδί. Αποκαταστάθηκε η ηρεμία στο σπίτι μας και η μελέτη έγινε μια ευχάριστη καθημερινή δραστηριότητα και όχι ένας Γολγοθάς. Το "ευχαριστώ" είναι πραγματικά πολύ λίγο!

Ιωάννα, Χ., Λάρισα

 

Όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος στην αρχή με το πρόβλημα, τα χάνεις, δεν το δέχεσαι....έχεις μέσα σου θυμό, έχεις άγνοια και πάντα ένα τεράστιο ερωτηματικό, γιατί Θεέ μου σε εμένα;; τι θα κάνω τώρα; πώς θα τα βγάλω πέρα; Εκείνη τη στιγμή εμπιστεύεσαι ανθρώπους που γνωρίζουν, καταλαβαίνουν και πάνω από όλα έχουν άριστη επαγγελματική κατάρτιση για να σε βοηθησουν. Έτσι δεν είσαι πια μόνος, σε μαθαίνουν, σε διδάσκουν πώς να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες, πώς να επικοινωνήσεις καλύτερα με το παιδί σου διορθώνοντας λάθη σου μα κυρίως να το αποδεχτείς και να το αγαπήσεις περισσότερο....είναι το παιδί σου ό,τι καλύτερο στη ζωή σου και του αξίζει μια ευκαιρία για να είναι και αυτό ευτυχισμένο. ?λλωστε κανένα παιδί δεν είναι "παιδί κατώτερου θεού".

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Κέντρο ΑΡΣΗ, σε όλο το υπέροχο προσωπικό του που μας αγκαλιασε από την πρώτη στιγμή. Έσκυψαν πάνω μας και μας έκαναν να νιώσουμε σαν οικογένεια όλοι μαζί για έναν....σκοπό την καλύτερη ποιότητα στη ζωή του παιδιού μας αλλά και το γέλιο και τη χαρά στη ζωή του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επιστήμονες ειδικούς του Kέντρου ΑΡΣΗ, ακόμα και σε αυτούς που δεν είχαν την εποπτεία του παιδιού μου, είχαν πάντα όμως ενα γλυκό χαμόγελο και εναν γλυκό λόγο την ώρα που περιμέναμε να τελειώσει τη συνεδρία του.

Ένα όμως ξεχωριστό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στη διευθύντρια του Κέντρου, που ανέλαβε προσωπικά το παιδί μας, το αγκάλιασε, το έμαθε και το έκανε να νιώσει ασφάλεια και αγάπη. 'Aνθρωπος ξεχωριστός που με πλήρη γνώση και επαγγελματισμό μας κατηύθυνε, μας συμβούλεψε, έγινε ένα με εμάς. Τώρα ξέραμε που θα κρυφτούμε όταν τα κύματα ξεσπαγαν πάνω μας τώρα ξέραμε να μην τα παραταμε με την πρώτη δυσκολία αλλά να παλεύουμε με περισσότερη δύναμη, ελπίδα, κουράγιο, θάρρος.....

Μετά από πολλά χρόνια, ο γιος μας με σύνδρομο Asperger μεγάλωσε, πάλεψε και παλεύει αλλά βγήκε νικητής.... Είναι πλέον απόφοιτος της ελληνικής φιλολογίας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΑ και ΘΕΛΗΣΗ μπορούμε να χαμογελάμε. 'Aλλωστε η ζωή είναι ωραία και, αν δεν είναι, έτσι τη φτιάχνουμε εμείς!

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ!!!

Μαρία Π., Α. Ελευθέριος

 

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην θεραπευτική ομάδα του κέντρου ΑΡΣΗ και συγκεκριμένα στην δική μου θεραπεύτρια, την κυρία Κατερίνα, για την πολυετή υποστήριξή μου τόσο στις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσω όσο και στην προσωπική πορεία της ζωής μου σε όλους τους τομείς. Η βοήθειά της δεν έμεινε μόνο στην δική μου στήριξη αλλά και σε αυτή της μητέρας μου. Μπορεί πλέον να άνοιξα τα φτερά μου, αλλά όταν θέλω μια δεύτερη γνώμη ή συμβουλή στη ζωή μου ξέρω ότι ακόμα και τώρα η βοήθειά της θα είναι το ίδιο κατατοπιστική για εμένα. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και εύχομαι η ομάδα του Κέντρου να συνεχίσει να βοηθά τα παιδιά και τους γονείς τόσο αξιοπρεπώς και με αγάπη και ενσυναίσθηση όπως έκαναν με εμένα.

Καλλιόπη Κ., 24 ετών, Γαλάτσι

  

Πρωτοπήγα στην ΑΡΣΗ στην ηλικία των 6 γιατί είχα διαγνωσθεί με ΔΕΠ-Υ, κάτι που μου έβαζε γνωστικά αλλά και κοινωνικά εμπόδια. Είχα την ευκαιρία να περάσω από 4 διαφορετικούς ψυχολόγους της ΑΡΣΗΣ και έτσι να αντιληφθώ εις βάθος τον τρόπο και την επιστημονική ιδεολογία αυτού του Κέντρου, η οποία είναι υψηλά επιστημονική καθώς συνέχεια ενημερώνεται και παίρνει μέρος στις εξελίξεις του ψυχολογικού χώρου αλλά και ότι κοιτούν την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του κάθε παιδιού, γνωστική, συναισθηματική, κοινωνική. Έτσι, μετά από σχεδόν 20 χρόνια από τότε, μπορώ να πω πως αισθάνομαι πλέον τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι τόσον καιρό μια δεύτερη οικογένεια, καθώς η στήριξη που πήρα ως παιδί, έφηβη αλλά και ενήλικη μπορεί να συγκριθεί με αυτή ενός γονιού. Με βοήθησαν να ξεπεράσω τα εμπόδια που μου έβαζε η ΔΕΠ-Υ, αρχικά σε ακαδημαϊκό επίπεδο, καθώς τώρα είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Γνωστικής Νευροεπιστήμης σε πανεπιστήμιο της Ρωσίας και έχω ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τα αρνητικά συναισθήματα και τους κοινωνικούς μου φόβους. Τους ευχαριστώ πολύ! 

Δέσποινα Τ., 23 ετών, Αθήνα

 

Η ΑΡΣΗ για εμάς δεν στηρίζει μόνο τα παιδιά. Είναι δίπλα στους γονείς και με στοχευμένες συμβουλές και συνεργασία αποτελεί στήριγμα για όλη την οικογένεια!

Αλέξανδρος και Μάρβα Κ., Καισαριανή

 

"Δώσε μου το χέρι σου να κρατήσω τη ζωή μου" λέει ο Τάσος Λειβαδίτης. Και αυτό χρειαζόμασταν εγώ και ο γιος μου, να βρούμε αυτό το χέρι να μας βοηθήσει να κρατήσουμε τη ζωή μας. Ένα διαζύγιο δεν είναι ποτέ ευχάριστο, πόσο μάλλον για ένα παιδί που το βιώνει δύσκολα και δεν εκφράζεται για αυτό. Το να βρω ένα Κέντρο για τη λογοθεραπεία και τη διαχείριση του άγχους του παιδιού, με οδήγησε στην ΑΡΣΗ. Όταν χτυπήσαμε το κουδούνι, δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Σαν πρωτάκια ήμασταν και οι δύο που πατάνε πρώτη φορά το πόδι τους στο σχολείο. Αλλά το χαμόγελο της κας Δέσποινας, η υπομονή και η ενασχόληση της κας Βάλιας με τα παιδιά την ώρα της αναμονής για τη συνεδρία έδιωξαν από την πρώτη στιγμή την όποια αμφιβολία μπορεί να υπήρχε για την επιλογή που κάναμε. Όσοι επαγγελματίες εργάζονται εκεί είναι τόσο ευγενικοί και αληθινοί με τα παιδιά, αλλά και με μας τους γονείς. Για μας, το επόμενο βήμα ήταν η πόρτα της κας Κατερίνας. Και αυτό που αντικρίσαμε ήταν αρκετό για να διασκεδάσει κάθε αμφιβολία, κάθε φόβο και κάθε δισταγμό, αυτό το χαμόγελο, η πραότητα και η ενσυναίσθηση που έδειξε από την πρώτη ματιά! Και η ελπίδα μέσα μου δυνάμωσε. Και δεν διαψεύστηκα. Όταν βγήκε ο γιος μου από το γραφείο της, είχε ένα αληθινό χαμόγελο στο πρόσωπό του και στα μάτια του. Υπάρχει αλήθεια κάτι πιο ελπιδοφόρο από αυτό το παιδικό χαμόγελο; Ήταν η στιγμή της άνευ όρων εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του ανθρώπου που ήξερα ότι θα βοηθούσε το παιδί μου να ξεπεράσει οτιδήποτε το δυσκολεύει. Για έναν γονιό το σημαντικότερο πράγμα είναι η ευτυχία του παιδιού του. Και πρώτο βήμα για αυτό είναι η συνειδητοποίηση ότι δεν μπορεί ο ίδιος να τα κάνει όλα. Οι γονείς δεν είμαστε πολύεργαλεία. Όσο κι αν προσπαθούμε, δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα. Το πιο σημαντικό είναι να απευθυνόμαστε όταν πρέπει σε εκείνον τον επαγγελματία που πραγματικά μπορεί να βοηθήσει το παιδί να ανασάνει και να προχωρήσει στη ζωή του βασισμένο σε γερά θεμέλια. Εγώ, ως μητέρα, νιώθω ευγνωμοσύνη για την ΑΡΣΗ και κυρίως, για την κυρία Κατερίνα. Κυρία Κατερίνα, για εμένα και τον Οδυσσέα είστε η δική μας κυρία Κατερίνα! Ο άνθρωπος που έκανε το παιδί, αλλά και εμένα να χαμογελάσω ξανά! Νομίζω πως παρά την πολυλογία μου, όσα και να πω για σας δεν επαρκούν. Εύχομαι μόνο να είστε καλά να συνεχίσετε τη δουλειά σας με μεράκι και όρεξη και να δίνετε κουράγιο και ελπίδα σε όλους εμάς και σε πολλούς ακόμα στο μέλλον! Ένα μεγάλο και ειλικρινές «Ευχαριστώ» προς όλους τους εργαζόμενους του Κέντρου ΑΡΣΗ είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για εσάς!

Με απεριόριστη εκτίμηση

Σύλβια Ι., Αθήνα

 

Κάθε Σάββατο που δεν είχα σχολείο και που επιτέλους μπορούσα να παίξω απερίσπαστη, έπρεπε να βρίσκομαι στις 11 η ώρα το πρωί στην Πατησίων, από την άλλη άκρη της Αθήνας. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι όλα αυτά τα δύσκολα πρωινά θα είχαν ως αποτέλεσμα την ενήλικη πλέον γυναίκα που αντικρίζω κάθε πρωί στον καθρέφτη. Η ΑΡΣΗ έγινε για μένα μια οικογένεια και στάθηκε δίπλα μου σε όλες τις σημαντικές και ασήμαντες στιγμές, δείχνοντάς μου ένα μονοπάτι που δεν γνώριζα ότι υπάρχει. Ακόμα και σήμερα,ύστερα από 20 χρόνια, βρίσκονται στην μνήμη μου όλες εκείνες οι συναντήσεις που με βοήθησαν να αντιληφθώ τις δυσκολίες μου και να τις διαχειρίζομαι αποτελεσματικά ως ένα κομμάτι του εαυτού μου. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας μου συντέλεσε, θα έλεγα, καθοριστικά στην απόφασή μου να δραστηριοποιηθώ στον ίδιο κλάδο, με τον στόχο να φωτίσω όλα εκείνα τα σκοτεινά μονοπάτια που είναι ικανά να αλλάξουν την ζωή ενός παιδιού. Μεταξύ άλλων, θεωρώ προσωπική και επαγγελματική μου τιμή που στις αρχές τις δεκαετίας του 1990, βρέθηκα σε ένα χώρο που ενέπλεξε στην προσωπική μου θεραπεία όλο το φάσμα της καθημερινότητάς μου, συμπεριλαμβανομένων της οικογένειας και του σχολείου, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δυσκολιών μου.

Βίκυ Κ., 28 ετών, Θρακομακεδόνες

 

Εξαιρετική συνεργασία 3 χρόνων με αγάπη για αυτό που κάνουν και περισσότερη όρεξη να δώσουν αγάπη, δύναμη και στήριξη σε παιδιά και γονείς. Σας ευχαριστούμε πολύ κα Νατάσα και κα Νίκη!!!

Μάρα Σ., Πατήσια

 

Εξαιρετική συνεργασία. Φιλικό περιβάλλον. Πολύ καλή διεύθυνση. Εκπληκτικοί και πολύ ορθά εκπαιδευμένοι ψυχολόγοι που γνωρίζουν πως να σε αντιμετωπίσουν και να σε βοηθήσουν στο πρόβλημα και τις ανησυχίες σου.

Ραφαήλ Ζ.,17 ετών, Λυκόβρυση

 

Είμαστε πολύ τυχεροί που η πρώτη μας επαφή με την ειδική αγωγή ξεκίνησε σε αυτό το Κέντρο! Εξαιρετική αντιμετώπιση, με εχεμύθεια, στοχευμένες παρατηρήσεις και συμβουλές, εμπιστοσύνη και επαγγελματισμός χαρακτηρίζει όλους τους συνεργάτες του Κέντρου. Η καλύτερη επιλογή για όλη την οικογένεια.

Φαίη Μ., Ν. Ηράκλειο

 

Μένω εδώ και πολλά χρόνια στη Γερμανία. Στην ΑΡΣΗ βρεθήκαμε όταν το παιδί μου μου ζήτησε να μάθει να προφέρει το /ρ όπως οι Έλληνες για να μην ακούγεται πολύ η διαφορά όταν είμαστε στην Ελλάδα. Αφού η λογοθεραπεύτρια στη Γερμανία σήκωσε ψηλά τα χέρια γιατί η ίδια δεν μπορούσε να το προφέρει, ψάξαμε, ρωτήσαμε, μας είπαν για το Κέντρο σας και βρεθήκαμε ένα καλοκαίρι στα Πατήσια. Το παιδί ένιωσε αμέσως την ευχάριστη ατμόσφαιρα και -το σημαντικότερο- αισθάνθηκε ευπρόσδεκτο. "Μαμά, είναι όλοι τόσο ευγενικοί". Εννοείται ότι μετά από λίγες συνεδρίες και το /ρ/ είπε και τα Ελληνικά του βελτιώθηκαν, αφού ευκαιρίας δοθείσης, ασχολήθηκε με άλλη μορφή με τη γλώσσα. Λίγα χρόνια αργότερα μπήκε το παιδί στην εφηβεία. Ο τρόπος που έχω μεγαλώσει εγώ, ο τρόπος που μεγαλώνουν τα παιδιά των φίλων στην Αθήνα, διαφέρει πολύ από αυτά που ζω στο μέρος που ζούμε. Όσο κι αν είναι απαραίτητο μέχρι ενός σημείου να αποδεχτώ καταστάσεις του καινούργιου περιβάλλοντος, υπάρχουν οι στιγμές που χάνομαι στη ....μετάφραση. Οι επιδόσεις του παιδιού ήταν μεν ικανοποιητικές αλλά μερικά σχόλια των δασκάλων με έκαναν να θελήσω να αποκλείσω με βεβαιότητα μαθησιακές ιδιαιτερότητες. Πάλι σκέφτηκα την ΑΡΣΗ. Εδώ κι ενάμιση περίπου χρόνο κάνουμε τακτικές συνεδρίες μέσω Skype και το παιδί κι εγώ και φροντίζω όταν βρισκόμαστε στην Αθήνα να βρισκόμαστε και δια ζώσης. Ακόμα κι αν το παιδί μου γκρινιάζει για τις συνεδρίες, βλέπει τα οφέλη που αποκομίζει κι αποκομίζουμε από αυτές. Η σχέση μας έχει βελτιωθεί σημαντικά κι έχουμε βρει μια καινούργια βάση επικοινωνίας. Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τους συνεργάτες της ΑΡΣΗΣ για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρουν.

Ελένη Μ., Γερμανία

  

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθειά σας όλα αυτά τα χρόνια! Από τη στιγμή της σωστής διάγνωσης, οι κατευθύνσεις σας ήταν ακριβείς ώστε να μπορέσει το παιδί μας να εξελιχθεί. «ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ !» μας είχατε πει στις πρώτες μας επαφές, πριν περίπου μία δεκαετία! Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, θα προσθέσουμε ! Η δουλεία που γίνεται με το παιδί σε κάθε φάση που διανύει αποδίδει τα μέγιστα. Εστιάζουμε στην εξαιρετική συμβουλευτική που παρέχετε. Μας βοήθησε πρώτα απ όλα να καταλάβουμε το παιδί και να δράσουμε αναλόγως. Σημαντικό είναι ότι μέσω του προγράμματος διατηρήθηκε η εύρυθμη λειτουργία της οικογένειας. Από καρδιάς σας ευχαριστούμε!

Πηνελόπη, Φ., Γαλάτσι

 

To ότι τα παιδιά μας βελτιώθηκαν μαθησιακά είναι ίσως το λιγότερο σημαντικό... Χάρη στη βοήθειά σας, αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή τους και -το σημαντικότερο- βελτιώθηκαν οι μεταξύ μας σχέσεις! Κυριολεκτικά και χωρίς υπερβολές, άλλαξε η ζωή μας! Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε να συνεχίσετε το έργο σας για πολλά χρόνια ακόμη.

Παναγιώτης & Έφη, Β., Κυψέλη

 

 

 

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.