Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

Η ιστορία μας

Το Κέντρο ΑΡΣΗ ιδρύθηκε από τον Καθηγητή αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Δρ. Ευθύμιο Κάκουρο, το 1990. Μετά από την πολύχρονη εμπειρία του σε χώρους παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά τόσο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσο και στην Ελλάδα, οραματίστηκε τη δημιουργία ενός πλαισίου όπου δεν θα προσφέρονται απλώς υπηρεσίες ψυχικής υγείας στα παιδιά αλλά το οποίο θα αποτελέσει ταυτόχρονα και χώρο προαγωγής της επιστήμης της ψυχοπαθολογίας των παιδιών.

 

Με αυτό τον προσανατολισμό, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται αρχικά με μια μικρή ομάδα συνεργατών στην οποία το 1998 προστέθηκε η Καθηγήτρια αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Δρ Κατερίνα Μανιαδάκη, η οποία με το αστείρευτο μεράκι και τη βαθειά επιστημονική της κατάρτιση συνέβαλε καθοριστικά στην επέκταση των δραστηριοτήτων καθώς και στην επιστημονική ανάπτυξη του Κέντρου.

 

Στα τριάντα τρία χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την ίδρυση του Κέντρου ΑΡΣΗ, με μια ομάδα επιστημονικών συνεργατών οι οποίοι διαθέτουν πολύ υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά προσόντα και πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία, οι αρχικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Στο διάστημα αυτό, το Κέντρο έχει προσφέρει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε πολλές χιλιάδες παιδιά από όλες τις γωνιές της Ελλάδας καθώς και από αρκετές άλλες χώρες.

 

Παράλληλα, οι επιστημονικοί του συνεργάτες, με την εποπτεία των διευθυντών του Κέντρου, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της συνεχούς ερευνητικής τους δραστηριότητας και της σωρευμένης κλινικής τους εμπειρίας, έχουν αναπτύξει πρωτοποριακές τεχνικές διάγνωσης και θεραπείας των αναπτυξιακών διαταραχών. Το επιστημονικό έργο το οποίο παράγεται στο Κέντρο ΑΡΣΗ έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 100 διεθνή συνέδρια. Επίσης, οι διευθυντές του Κέντρου ΑΡΣΗ είναι συγγραφείς οκτώ βιβλίων τα οποία, σχεδόν στο σύνολό τους, αποτελούν πανεπιστημιακά συγγράμματα σε πολλά Ελληνικά αλλά και Αμερικάνικα Πανεπιστήμια.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το ενημερωτικό φυλλάδιο του Κέντρου εδώ.

 

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.