Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

Κωνσταντίνου Μαρία Ψυχολόγος

Η Μαρία-Ειρήνη Κωνσταντίνου είναι ψυχολόγος, αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

  • Έχει τετραετή εκπαίδευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών.
  • Παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Σχολική Συμβουλευτική και Καθοδήγηση» στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (Applied Behavior Analysis, ABA).
  • Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε διάφορα πλαίσια με ενήλικες, εφήβους και παιδιά και ως εξωτερική συνεργάτις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
  • Ασχολείται με την ψυχοθεραπεία ενηλίκων, εφήβων και παιδιών στη βάση της γνωσιακής-συμπεριφοριστικής προσέγγισης καθώς και με την συμβουλευτική γονέων.
  • Έχει εμπειρία στην παράλληλη στήριξη μαθητών και την ένταξή τους σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης.
  • Ασχολείται με την εφαρμογή ψυχοπαιδαγωγικών προγραμμάτων σε παιδιά και εφήβους με ΔΕΠ-Υ, Μαθησιακές Δυσκολίες.
  • Έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
  • Είναι μητέρα ενός αγοριού.

 

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.