Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

Στρατηγικές και παραδείγματα για τη βελτίωση της επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ και τους γονείς τους, 2022

 Πρόκειται για μία διάλεξη στα πλαίσια ενημέρωσης του κοινού για τη ΔΕΠ-Υ, η οποία συντονίστηκε από την ADHD Hellas το 2022.

 

Για να την παρακολουθήσετε, πατήστε ΕΔΩ.

 

Περίληψη

«Το παιδί μου δεν με ακούει». «Δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί του, είναι αντιδραστικός». «Της μιλάω και είναι σαν να μην με ακούει». «Όσο κι αν προσπαθώ να του εξηγήσω, κάνει πάντα το δικό του». Αυτά και άλλα πολλά είναι ορισμένα από τα συνηθέστερα παράπονα των γονέων παιδιών με ΔΕΠ-Υ στα πλαίσια της καθημερινής επικοινωνίας και της προσπάθειας συνεργασίας με τα παιδιά τους.

Σε αυτή τη διαδικτυακή διάλεξη γίνεται μία σύντομη ανασκόπηση των βασικών δυσκολιών επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ και στους γονείς τους. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται στρατηγικές για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία και συνεργασία με τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ στα πλαίσια της οικογένειας. Οι στρατηγικές αυτές συνοδεύονται από συγκεκριμένα παραδείγματα με στόχο την καλύτερη κατανόησή τους και τη διευκόλυνση της γενίκευσης και εφαρμογής τους στην καθημερινή ζωή.

 

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.