Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

Γεωργία Τσατσοπούλου Ψυχολόγος

  • Η Γεωργία Τσατσοπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος σε διάφορα κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά και εφήβους.
  • Έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς.
  • Έχει λάβει εκπαίδευση στη χορήγηση, βαθμολόγηση και ερμηνεία της ψυχομετρικής δοκιμασίας WISC-V.
  • Έχει ασχοληθεί με την αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς, δυσκολιών προσαρμογής και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία.
  • Ασχολείται ψυχοθεραπευτικά με την διαχείριση του άγχους, του θυμού και άλλες δυσλειτουργικές συμπεριφορές σε παιδιά και εφήβους, εφαρμόζοντας αρχές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής προσέγγισης και της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς.
  • Επίσης, ασχολείται με την ψυχοεκπαίδευση παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές και των οικογενειών τους, καθώς και με τη συμβουλευτική γονέων.
  • Έχει πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας και της Γαλλικής Γλώσσας.

 

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.