Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

H λειτουργία του Κέντρου σε καιρό πανδημίας

Το Κέντρο ΑΡΣΗ λειτουργεί κατά την περίοδο της πανδημίας λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, στη βάση των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ., προκειμένου να διασφαλίζεται η υγεία τόσο των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που μας επισκέπτονται, όσο και των εργαζομένων στο Κέντρο.

 

Συγκεκριμένα: 

  1. Πραγματοποιούνται διαδικτυακά όσες συνεδρίες είναι εφικτό και αποτελεσματικό να διεξάγονται με αυτόν τον τρόπο, προκειμένου να μειωθεί η προσέλευση στον χώρο του Κέντρου.
  2. Έχουν μεγαλώσει οι χρονικές αποστάσεις ανάμεσα στα ραντεβού, προκειμένου να μην συναντώνται το προηγούμενο και το επόμενο περιστατικό κάθε θεραπευτή στον χώρο αναμονής.
  3. Έχει τεθεί ως κανόνας το κάθε παιδί να συνοδεύεται μόνο από έναν γονέα, στο πλαίσιο του δυνατού, και να μην προσέρχονται στον χώρο τα αδελφάκια του.
  4. Η είσοδος στον χώρο του Κέντρου πραγματοποιείται το πολύ 5 λεπτά πριν από την έναρξη του ραντεβού (και όχι νωρίτερα) και η αποχώρηση γίνεται αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίας χωρίς καθυστέρηση.
  5. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, στον χώρο αναμονής, ο οποίες είναι ευρύχωρος, δεν παρευρίσκονται ταυτόχρονα περισσότεροι από 2 ενήλικες και 1-2 παιδιά.
  6. Τόσο ο χώρος αναμονής όσο και οι χώροι θεραπειών αερίζονται συστηματικά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Κέντρου.
  7. Οι επιφάνειες τόσο του χώρου αναμονής όσο και των χώρων θεραπειών απολυμαίνονται μετά από κάθε συνεδρία.
  8. Η χρήση μάσκας στον χώρο του Κέντρου είναι υποχρεωτική για όλους.
  9. Διατίθενται αντισηπτικά παντού και είναι υποχρεωτική η χρήση τους κατά την είσοδο στο Κέντρο.
  10. Τα αντικείμενα τα οποία διατίθενται προς χρήση στα παιδιά (όπως μολύβια, παιχνίδια, κλπ.) απολυμαίνονται μετά από κάθε συνεδρία αν και το κάθε παιδί ενθαρρύνεται να φέρνει στον χώρο τα δικά του απαραίτητα αντικείμενα.

 

 

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.