Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

Βάλια Σταθοπούλου, Παιδαγωγός & Ειδική Παιδαγωγός, Μ.Εd.

Η Βάλια Σταθοπούλου είναι παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας και ειδική παιδαγωγός. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (M.Εd.) στην "Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση" από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

  • Έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (Applied Behavior Analysis - ΑΒΑ) με εξειδίκευση στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) και στο Σύστημα Επικοινωνίας με Ανταλλαγή Εικόνων (Picture Exchange Communication System - PECS).
  • Έχει εκπαιδευτεί στα διαγνωστικά τεστς ADOS και ADI-R για άτομα με ΔΑΦ.
  • Διαθέτει πιστοποίηση για τη χορήγηση της δοκιμασίας «ΠΑΙΣ» για την Πρώιμη Ανίχνευση της ΔΑΦ σε παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως 4 ετών.
  • Δραστηριοποιείται σε προγράμματα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια με ΔΑΦ και σε προγράμματα θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά και εφήβους με ΔΑΦ, νοητική υστέρηση, προβλήματα συμπεριφοράς.
  • Έχει επαγγελματική εμπειρία στην παράλληλη στήριξη και ένταξη παιδιών και εφήβων με ΔΑΦ στο ειδικό δημοτικό σχολείο και στο γενικό νηπιαγωγείο.
  • Συνεργάζεται με το Ψυχολογικό Κέντρο «ΑΡΣΗ» από το 2015.
  • Έχει βασική γνώση της γαλλικής γλώσσας.

 

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.