Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

Ντέμη Ραυτοπούλου Ψυχολόγος, M.Sc.

Η Δήμητρα (Ντέμη) Ραυτοπούλου είναι ψυχολόγος, αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

 

  • Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Έχει τετραετή εκπαίδευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών και είναι επόπτρια διπλωματικών εργασιών σπουδαστών της Εταιρείας. 
  • Έχει μετεκπαίδευση στην κλινική ψυχοπαθολογία από την ΕΠΙΨΥ και την Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου. 
  • Έχει εκπαιδευτεί στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (Acceptance and Commitment Therapy) καθώς και στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνοια (Compassion Focused Therapy). 
  • Έχει, επίσης, εκπαιδευτεί στον συντονισμό ομάδων εκπαίδευσης σχολών γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων.
  • Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην παράλληλη στήριξη και ένταξη μαθητών στο γενικό σχολείο, στη θεραπευτική αντιμετώπιση αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών και στον τομέα της ψυχοθεραπείας.
  • Είναι επιστημονική συνεργάτις στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ως ψυχολόγος στο πρόγραμμα "Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών".
  • Έχει άριστη γνώση της αγγλικής και καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας.

 

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.