Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr


Beck Depression InventoryBeck Depression Inventory

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Beck Depression Inventory είναι ένα έγκυρο και αξιόπιστο εργαλείο που χρησιμοποιείται σήμερα για την εκτίμηση της κατάθλιψης.


ΗΛΙΚΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

'Aνω των 13 ετών


ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ναι από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Το Beck Depression Inventory (BDI) δημιουργήθηκε από τον Aaron T. Beck και είναι ένα ερωτηματολόγιο αυτoαναφοράς, το οποίο αποτελείται από 21 δηλώσεις-ερωτήματα για το πώς αισθάνθηκε το άτομο την τελευταία εβδομάδα αναφορικά με παραμέτρους όπως η διάθεση, η απαισιοδοξία, η αίσθηση αποτυχίας, η αίσθηση του ανικανοποίητου, η ενοχή, η τιμωρία, η αυτοαπέχθεια, η αυτοκατηγορία, οι αυτοκτονικές ιδέες, το κλάμα, η ερεθιστικότητα, η κοινωνική αποχώρηση, η αναποφασιστικότητα, η αλλαγή της εικόνας του σώματος, οι δυσκολίες εργασίας, η αϋπνία, η κόπωση, η απώλεια όρεξης, η απώλεια βάρους, τα σωματικά ενοχλήματα και η απώλεια της σεξουαλικής διάθεσης.

 

Στόχος της συγκεκριμένης κλίμακας είναι η μέτρηση της βαρύτητας της κατάθλιψης.

 

Η κλινική συνεκτίμηση είναι απαραίτητη για την διάγνωση της Κατάθλιψης.

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.