Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr


Beck Anxiety InventoryBeck Anxiety Inventory

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

To Beck Anxiety Inventory είναι μια από τις γνωστότερες διεθνώς ψυχομετρικές κλίμακες για την αξιολόγηση του άγχους.


ΗΛΙΚΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

άνω των 17 ετών


ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ναι, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης


To BAI (Beck Anxiety Inventory), το οποίο δημιουργήθηκε από τον Aaron T. Beck και τους συνεργάτες του, είναι μια από τις γνωστότερες  ψυχομετρικές κλίμακες για την αξιολόγηση του άγχους διεθνώς.

 

Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο αυτοαναφοράς, το οποίο αποτελείται από 21 ερωτήσεις που αξιολογούν πόσο έντονη ενόχληση βίωσε το άτομο την τελευταία εβδομάδα αναφορικά με συνηθισμένα συμπτώματα άγχους, όπως το μούδιασμα και μυρμήγκιασμα, η εφίδρωση που δεν οφείλεται σε θερμότητα και ο φόβος για το πιθανό αρνητικό συμβάν.

 

Tο BAI επικεντρώνεται στα γνωστικά και σωματικά συστατικά του άγχους. Η γνωστική υποκλίμακα μετρά τις αρνητικές – απειλητικές σκέψεις και την διαστρεβλωμένη γνωστική λειτουργία και η σωματική υποκλίμακα μετρά τα συμπτώματα της σωματικής διέγερσης.

Ως εκ τούτου, είναι ένα κατάλληλο εργαλείο για διαταραχές άγχους με έντονα σωματικά συμπτώματα, όπως η διαταραχή πανικού. Επίσης είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μετρά το κλινικό άγχος, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της επικάλυψης μεταξύ της κλίμακας της κατάθλιψης και του άγχους.

 

Η κλινική συνεκτίμηση είναι απαραίτητη για την διάγνωση οποιασδήποτε διαταραχής άγχους.

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.