Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
210 2282544 & 210 2282644
info@arsi.gr
Οι περισσότεροι κώδικες δεοντολογίας των επαγγελμάτων ψυχικής υγείας συνιστούν οι επαγγελματίες να βρίσκονται σε συνεχιζόμενες διαδικασίες εποπτείας κατά τη διάρκεια της κλινικής τους πρακτικής. Πρόκειται για μια διαδικασία αναστοχασμού, διερεύνησης και προσωπικής ανάπτυξης, κατά την οποία ένας έμπειρος επαγγελματίας ψυχικής υγείας επιβλέπει και συνοδοιπορεί με τη δουλειά ενός άλλου επαγγελματία με στόχο τη διασφάλιση παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.
Το Κέντρο «ΑΡΣΗ», αξιοποιώντας την πολύχρονη επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία των συνεργατών του, παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες κλινικής εποπτείας για ψυχολόγους και νέους επαγγελματίες στον χώρο της ψυχικής υγείας των παιδιών. Πρόκειται για μια διαδικασία ανάπτυξης γνώσης, δεξιοτήτων και αξιών των νέων επαγγελματιών, που συμβάλει σημαντικά στη διασφάλιση υψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η εποπτεία στο Κέντρο ΑΡΣΗ εστιάζει κυρίως:
Μέσα από την εποπτική διαδικασία, οι νέοι επαγγελματίες έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν τη θεωρητική γνώση σε πράξη, να συζητήσουν επαγγελματικά ζητήματα και διλήμματα, να μάθουν μέσα από την εμπειρία τους και να συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στην επαγγελματική τους εξέλιξη.
Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.
Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.
Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.
Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.
Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα: Κλικ εδώ.
α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων
β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων.
Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,
καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά Ανηλίκων. Κλικ εδώ.
Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.