Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

Ερευνητικά ενδιαφέροντα

Το Κέντρο «ΑΡΣΗ» από την ίδρυσή του, το 1990 μέχρι και σήμερα έχει σταθερά επιστημονικό προσανατολισμό και για το λόγο αυτό, εδώ καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για την ανάπτυξη αποτελεσματικότερων θεραπευτικών τεχνικών και τη διερεύνηση των αναπτυξιακών δυσκολιών τις οποίες αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι.

  

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής συνεργάτες του Κέντρου μας έχουν διεξάγει πλήθος ερευνών των οποίων τα αποτελέσματα έχουν ανακοινωθεί σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια ή έχουν δημοσιευθεί σε πολύ γνωστά διεθνή επιστημονικά περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους. Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα στα οποία εστιάζουν οι περισσότερες προσπάθειες στο Κέντρο «ΑΡΣΗ» είναι τα παρακάτω:

  

  • Η επίδραση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) στην εκδήλωση προβλημάτων ομιλίας, μαθησιακών δυσκολιών και προβλημάτων συμπεριφοράς στα παιδιά
  • Ανάπτυξη εργαλείων για την έγκαιρη ανίχνευση της ΔΕΠ-Υ
  • Διερεύνηση της αιτιοπαθογένεσης του τραυλισμού στα παιδιά
  • Η επίδραση των αντιλήψεων στην εκδήλωση διαταραχών άγχους. Ανάπτυξη θεραπευτικών τεχνικών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναπτυξιακών διαταραχών των παιδιών

 

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.