Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

Συχνότητα και διάρκεια συνεδριών

Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού, σχεδιάζεται εξατομικευμένο πρόγραμμα με συχνότητα θεραπειών 1 ή 2 φορές εβδομαδιαίως και διάρκεια 45 λεπτών. Μέσα στη διάρκεια αυτή, το παιδί εμπλέκεται και καλείται να συμμετάσχει σε σκόπιμες δραστηριότητες, οργανωμένα ή ελεύθερα παιχνίδια ποικίλων ειδών, αλλά και να εξασκηθεί σε επιμέρους δεξιότητες που το δυσκολεύουν, με απώτερο σκοπό τη λειτουργικότητα στην καθημερινή του ζωή.

 

Στα πλαίσια της εργοθεραπείας, οι γονείς συχνά καλούνται να παρακολουθήσουν μέρος της συνεδρίας προκειμένου να εκπαιδευτούν στην εφαρμογή των τεχνικών που παρακολούθησαν σε δραστηριότητες της καθημερινής ζωής ή στην εκτέλεση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων που ορίζονται από τον εργοθεραπευτή.

 

Στο τέλος κάθε συνεδρίας του παιδιού, οι γονείς  ενημερώνονται από τον εργοθεραπευτή για τους στόχους που δουλεύτηκαν στη συνεδρία, συζητούν την πορεία εξέλιξης των εβδομαδιαίων στόχων, παραθέτουν τυχόν δυσκολίες που αντιμετώπισαν και λαμβάνουν νεότερες οδηγίες. Γενικότερα, η συνεργασία του εργοθεραπευτή με τους γονείς του παιδιού είναι συνεχής και η ενημέρωσή τους διαρκής, σε κάθε συνεδρία. Επίσης, ο εργοθεραπευτής συνεργάζεται ενεργά με όλα τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του Κέντρου.

 

 

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.