Μιστριώτου 4 και Μιστριώτου 8, Κ. Πατήσια
  210 2282544 & 210 2282644
  info@arsi.gr

Νέο βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ στα αγγλικά

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι μόλις κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α., στη Μεγάλη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο το νέο μας βιβλίο με τίτλο «The Complete Guide to ADHD: Nature, Diagnosis, and Treatment» από τις εκδόσεις Routledge - Taylor & Francis.

Το βιβλίο αυτό προλογίζει ο καθηγητής αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας του πανεπιστημίου Kings College του Λονδίνου Edmund Sonuga-Barke. Στο οπισθόφυλλό του υπάρχουν ένθερμες κριτικές από τους κορυφαίους διεθνώς επιστήμονες στο χώρο της ψυχοπαθολογίας των παιδιών: Russell A. Barkley, George J. DuPaul, Gregory A. Fabiano, Rosemary Tannock, Arthur D. Anastopoulos & Linda Pfiffner, οι οποίοι προτείνουν το βιβλίο αυτό σε επαγγελματίες, φοιτητές και ακαδημαϊκούς που ασχολούνται με τη ΔΕΠ-Υ.

Μέσα από τις 442 σελίδες του βιβλίου αυτού -το οποίο προορίζεται βασικά για πανεπιστημιακό σύγγραμμα- καταγράφονται οι επιστημονικές μας απόψεις για την διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, τις οποίες μοιραζόμαστε με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο θα βρείτε εδώ κι εδώ.

 

Υψηλή εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, μακρόχρονη κλινική εμπειρία και πολύπλευρη επιστημονική κατάρτιση στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Κλικ εδώ.

   

Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές μεθόδους και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές. Κλικ εδώ.


 Ειδικότερα για τη ΔΕΠ-Υ και τη ΔΑΦ, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης, το οποίο συνδυάζει τα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και δικές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, διεθνώς αναγνωρισμένες. Κλικ εδώ κι εδώ.

 

Διαθέτουμε ειδικό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και νήπια υψηλού κινδύνου εκδήλωσης ΔΕΠ-Υ και ΔΑΦ Κλικ εδώ.

 

Στο Κέντρο μας λειτουργούν ομαδικά προγράμματα:  Κλικ εδώ.

α) παιδιών και εφήβων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

β) γονέων για τη βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων. 

Οι διευθυντές του Κέντρου είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές, και συγγραφείς. Είναι οι πρώτοι Έλληνες συγγραφείς επιστημονικών βιβλίων για τη ΔΕΠ-Υ, οι πολυγραφότεροι (με 6 βιβλία που καλύπτουν πλήρως το θέμα της ΔΕΠ-Υ) και οι μόνοι που έχουν συγγράψει βιβλίο για τη ΔΕΠ-Υ το οποίο κυκλοφορεί διεθνώς στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.    

 

Επίσης, είναι συγγραφείς του εγχειριδίου Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων,

 καθώς και βιβλίων για τον Τραυλισμό και την Παραβατική Συμπεριφορά ΑνηλίκωνΚλικ εδώ.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκπαιδεύσει -και εξακολουθούν να εκπαιδεύουν- χιλιάδες επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς στην αναγνώριση και διαχείριση της ΔΕΠ-Υ μέσα από σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς. Κλικ εδώ κι εδώ.